top of page

Schoolvervoer

Een leerling die naar het buitengewoon secundair onderwijs gaat (dit geldt voor alle opleidingsvormen) heeft in principe steeds recht op gratis leerlingenvervoer. Dit gratis vervoer is mogelijk via

  • Onze schoolbussen

  • Het openbaar vervoer van De Lijn en/of de trein.

  • Individueel vervoer

Toch zijn er een aantal regels van toepassing om recht te hebben op gratis vervoer. Vooral de afstand tot de school is dan belangrijk.
Wil je weten of jij hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met de verantwoordelijke voor het vervoer via ons algemeen telefoonnummer 050  38 86 60 of bij voorkeur via busvervoer@devarens.be

Maar een leerling die start in het observatiejaar (OV3)  heeft steeds recht op gratis vervoer naar onze school.

De schoolbus

Op elke bus is er een busbegeleider die zorgt voor de orde en rust op de bus. Deze persoon is ook verantwoordelijk voor het veilig op- en afstappen.

Je behoudt het recht op gratis vervoer ook na het eerste jaar (tenzij je ondertussen verhuist naar een regio waar nog een school voor buitengewoon onderwijs is met een gelijkaardig aanbod).

Na een 2de of een 3de jaar stimuleren we OV2- en OV3- leerlingen om gebruik te maken van het gratis openbaar vervoer. Dit in het belang van latere stages, werkplekleren,.. 

Openbaar vervoer

Voor het openbaar vervoer krijg je van ons een gratis MoBIB-kaart. De kaart heb je nodig op de bussen en trams van De Lijn. Het lijkt op een bankkaart. Hou de kaart dus steeds bij.

De school zal elk jaar er voor zorgen dat een nieuw vervoerbewijs op je kaart wordt opgeladen. De kaart zelf is immers 5 jaar geldig.

Zo’n kaart is de eerste keer gratis. Als je de kaart verliest zal je naar de Lijnwinkel moeten en wordt een eenmalige administratieve kost van €5 aangerekend.

De MOBIB-kaart is makkelijk in gebruik:

  1. Je scant je kaart bij elke op- en overstap.

  2. Hou de kaart voor de blauwe cirkel onderaan de gele scanner.

  3. Om een boete te voorkomen, moet je de kaart ALTIJD inscannen tijdens het instappen op de bus.

  4. Je mag doorlopen als het vinkje op een groen veld verschijnt.

  5. Je moet de opgeladen MOBIB-kaart en je identiteitskaart tonen bij controle.

De gebruikswijze van deze kaart is ook terug te vinden in een eenvoudig filmpje op de volgende website: https://www.delijn.be/nl/vervoerbewijzen/mobib/

Afbeelding1.jpg
bottom of page