Welkom op de website van SBSO De Varens Welkom

Beste lezer

Sommige jongeren hebben het zeer moeilijk om de leerstof en de studiedruk van het gewoon...

Lees meer...
Ook SBSO De Varens is aanwezig op de Scholenbeurs !
Onze verschillende opleidingsvormen Overzicht opleidingsvormen

Klik op één van onderstaande afbeeldingen om meer informatie te krijgen over de verschillende opleidingsvormen:

...

Lees meer...

Wat bieden wij?

Binnen onze school zijn er drie opleidingsvormen:
OV1, OV2& OV3

Daarnaast hebben wij ook nog:

VOLA,ABO & Duaal Leren

Duaal leren

Vanaf dit schooljaar 2018-2019 stappen we in in het nieuwe project “duaal leren”. Dit om onze jongeren reeds tijdens hun schoolcarrière zo veel mogelijk te laten aansluiten op de arbeidsmarkt.

Nieuw: OV4

Binnenkort meer info:

Een bijzondere eerste,

Naar aanleiding van de bouw van een nieuwe lasloods voor de afdeling lassen van onze school kreeg de leerkracht van 5 las de opdracht om met zijn klas een bijzondere eerste steen te maken. Als leerkracht greep ik natuurlijk deze kans omdat ik van de Directeur zelf mocht kiezen wat ik wilde maken op voorwaarde dat het aantoonde dat het ging over de lasserij. Iets mogen maken is één ding maar weten wat te maken is natuurlijk iets anders. Uren liep ik te piekeren tot ik plots het licht zag. Een idee schoot me te binnen. Onmiddellijk bestelde ik een plaat van 10mm dik om aan de slag te kunnen. Niemand wist wat ik wou, het was trouwens zondagavond. Op maandagmiddag werd mijn bestelling al geleverd en kon ik aan de slag. Kort schetste ik aan de leerlingen wat ik wou en deze brave jongens zeiden dat ik “knettergek” geworden was. Ik wou een lasser uitbranden op ware grootte en zo realistisch mogelijk. Hoe kan je dat beter doen dan met een echt model? Het model was er . Het overtekenen kon beginnen. Om jullie pijn aan de ogen te besparen toon ik niet mijn tekenkunsten maar die van Juf Depoorter Deborah die me kwam helpen.

De tekening werd in stift overgetekend, Er werden centerpunten geplaatst op de lijnen zodat we duidelijk kunnen zien waar we moeten branden, en geef maar gas. Eens de tekening uitgebrand wilde ik de figuur in de plaat laten voor wat het was en de uitgebrande lasser wou ik bijslijpen en nog wat bijwerken zodat hij een lastoorts kon dragen.

Ook moesten er nog wat extra contourlijnen op gelast worden. We willen natuurlijk iets speciaal hé. Super geslaagd, onze lasser was klaar. Ook de plaat waar ons manneke uitkwam was klaar. Tijd om de werken eens nader te bekijken en aan een grondige inspectie te onderwerpen. Eens we daar de goedkeuring voor hadden konden we er een degelijke grondplaat onder lassen zodat alles stevig en veilig kan staan. Daarna kunnen we alles samenstellen zoals we het willen. En zeg nu zelf. Mag het resultaat er wezen? Ik en mijn team van 5 las zijn alvast trots en tevreden.

Ik, Coen Peter en het voltallige lasteam wensen jullie te ontmoeten in ons nieuw lasatelier vanaf 1 september 2018.

SBSO De Varens
Nieuwe Sint-Annadreef 27
8200 Sint-Andries

Neem contact met ons op:

050 38 86 60

info[at]devarens.be

Terug naar begin